Record of VLHC meetings and talks
1998 AT FERMILAB
AWAY FROM THE LAB
 

1998 Annual Meeting of the American Physical Society 


Session N14. DPB: Accelerator Physics Issues in Future Hadron Colliders Monday afternoon, April 20, 14:00 - 16:30
Room C122, Columbus Convention Center
Organized by C. Shekhar Mishra (mishra@fnal.gov)
Chair: David Finley

14:00-14:20 Design Issues in Future Hadron Colliders Shekhar Mishra, Fermilab 20 mins
14:20-14:45 Affordable Hadron Colliders Beyond the LHC William Foster, Fermilab 25 mins
14:45-15:05 High Field Approach to VLHC Mike Syphers, BNL 20 mins
15:05-15:25 Eloisatron Review and the VLHC William Barletta, LBL 20 mins
15:25-15:45 Ground Motion, Emittance Growth and Preservation in VLHC Vladimir Shiltsev, Fermilab  20 mins
15:45-16:05 Transverse Instabilities and Dampers John Marriner, Fermilab  20 mins
16:05-16:30 VLHC High Energy Physics Sarah Eno, University of Maryland 25 mins

Session P16. DPB: Hadron Colliders Beyond the LHC
Tuesday morning, April 21, 08:00 - 10:30
Room C124, Columbus Convention Center
Organized by G. William Foster (gwf@fnal.gov)
Chair: G. William Foster
 

8:00-8:20 High Field Magnet R&D at LBL Ramesh Gupta, LBL 20 mins
8:20-8:40 High Field Magnet R&D at Fermilab Peter Limon, Fermilab 20 mins
8:40-9:00 The BNL Program for High Field Accelerator Magnets  Peter Wanderer , BNL 20 mins
9:00-9:15 Low Field Magnet R&D at Fermilab Vladimir Kashikin, Fermilab 15 mins
9:15-9:35 3 TeV Ring Vacuum System Gerry Jackson, Fermilab 20 mins
9:35-9:55 Power Transmission Lines Paul Grant, EPRI  20 mins
9:55-10:10 Cost Model for a 3 TeV VLHC Booster Tunnel Joe Lach, Fermilab 15 mins
10:10-10:30 Summary and R&D for the VLHC Ernie Malamud, Fermilab 20 mins